De producten van Perfect Little Touch zijn makkelijk en snel aan te brengen op de meeste ondergronden. Voor alle producten geldt, hoe vlakker de ondergrond, hoe beter het resultaat.

Lees voor het aanbrengen onderstaande plakinstructies voor een nog beter resultaat.

Wil je de stickers plakken op een pas geverfde ondergrond, houdt er dan rekening mee dat  je deze verflaag eerst goed laat drogen en uitharden. Dit kan, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid tot wel 6 weken duren. Te snel plakken benadeelt de kleefkracht van de sticker en kan de verf beschadigen.

Stickers buiten bereik van kinderen houden.

Om te voorkomen dat kleine kinderen de stickers van de muur af peuteren en in hun mond stoppen: direct achter / rondom een ledikantje / kinderbedje geen muurstickers aan te brengen.

 

Plakinstructies

Wij leveren 4 soorten stickers: stickers met applicatiefolie, stickers zonder applicatiefolie, bedrukte etiketten en statische raamfolie (herbruikbaar). Applicatiefolie is een doorzichtige folie welke over de sticker zit. Deze folie is nodig voor het aanbrengen van grote stickers of stickers met losse onderdelen. Hieronder vind je de plakinstructies de verschillende  soorten stickers.

 

Stickers met applicatiefolie:

Plaats de sticker met de applicatiefolie (doorzichtige laag op de afbeelding) naar boven op een tafel. Voor een goede hechting van de sticker op de applicatiefolie is het van belang dat eerst met een spatel (of bijvoorbeeld een bankpasje of spaarpasje) goed over de applicatiefolie gewreven wordt. Het kan namelijk zijn dat er wat luchtbellen onder de applicatiefolie zijn ontstaan, wrijf deze dan zover mogelijk eronderuit. Bepaal waar je de sticker gaat aanbrengen.

Let op: ga bij het meten uit van de afbeelding en niet van de buitenzijde van het papier, want deze kan schuin afgesneden zijn!

Voordat je de applicatiefolie geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van de grootte van de sticker) gaat verwijderen, kan je even met een föhn over de sticker blazen. Pas op dat deze niet te heet staat! Door het verwarmen van de sticker, hecht deze beter op de ondergrond.

BELANGRIJK: zorg dat de ondergrond schoon en vetvrij is!

Plak je de sticker op de muur die net geverfd is, wacht dan ongeveer 6 weken voordat je een sticker aanbrengt. Zo heeft de verf de tijd om goede drogen. Plak je te snel, dan bestaat de kans dat de sticker snel weer los laat.

 

Bij kleine stickers:

Leg de sticker met de applicatiefolie naar beneden en verwijder voorzichtig het schutvel (witte achterkant). Let hierbij op dat alle onderdelen op de applicatiefolie blijven plakken. Vooral kleine puntjes of streepjes hebben de neiging om op het schutvel te blijven plakken. Door de applicatiefolie dan iets terug te rollen en aan te duwen, plakken deze onderdelen dan alsnog op de applicatiefolie.

IMG_0020-1

IMG_0021

IMG_0022

IMG_0023

IMG_0024

IMG_0025

 

Bij grote stickers:

Bij grotere stickers werkt het fijner om eerst een stukje van het schutvel los te halen en deze te positioneren op de gewenste ondergrond. Raak hierbij de achterkant van de sticker niet aan, dit benadeelt de kleefkracht! De applicatiefolie mag uiteraard wel vastgehouden worden. Wrijf met een spatel of de zijkant van je hand, over de applicatiefolie naar beneden en verwijder in dezelfde beweging de rest van het schutvel totdat de hele sticker plakt. Houdt de applicatiefolie strak terwijl je dit doet. Op een gladde ondergrond, als bv deur of kast komt dit, om eventuele luchtbellen te voorkomen, nauwkeuriger dan op een muur.

Wrijf vervolgens met een spatel over de applicatiefolie, vanuit het midden naar de randen.

IMG_0161

IMG_0162

IMG_0164

IMG_0166

IMG_0168

 

Verwijderen applicatiefolie:

Voorzichtig trek je nu, stukje voor stukje, de applicatiefolie van de ondergrond. Het verwijderen van het applicatiefolie gaat het best door deze strak en vlak (hoek van 180 graden) te houden. Afhankelijk van de stoort ondergrond, plakt de sticker heel vast, of wat minder goed. Op een hele vlakke ondergrond zal de sticker gelijk vast zitten en is de applicatiefolie snel te verwijderen. Op muren die reliëf hebben, zal je voorzichtiger te werk moeten gaan, door de sticker steeds weer opnieuw vast te houden, terwijl je de applicatiefolie verwijderd. Let er hierbij weer op dat kleine puntjes of streepjes niet op de applicatiefolie blijven plakken. Mocht dit gebeuren, rol de applicatiefolie dan weer terug, goed aandrukken en ga vervolgens weer heel voorzichtig verder met het verwijderen van de applicatiefolie. Blijven deze onderdelen dan nog deels aan de folie plakken, dan kan je deze met je nagel vastduwen op de ondergrond, terwijl je de applicatiefolie verder verwijdert.

IMG_0169

 

Als de applicatiefolie geheel verwijderd is, nogmaals de stickers met je hand aanduwen. En zie daar het resultaat: een prachtige gepimpte muur, deur, meubelstuk, etc!

 

Stickers op gieters, bloempotten, etc aanbrengen:

Stickers op gieters en bloempotten: let op dat je bij dit soort stickers vanuit het midden begint te plakken. Zowel gieters als bloempotten zijn vaak licht bol en schuin van vorm. Door eerst de middelste regel van de tekst vast te duwen, heb je de mogelijkheid om bij het plakken van de tekst erboven en eronder de applicatiefolie iets te vouwen, waardoor de sticker mooi over de gieter of pot geplakt kan worden, zonder vouwen in de tekst. De applicatiefolie wordt immers achteraf toch verwijderd, dus vouwen in deze folie beïnvloeden het eindresultaat niet! Pas als alle tekst licht op de ondergrond vastgedrukt is en er nergens vouwen over de tekst lopen, dien je de sticker goed met je vinger goed aan te duwen (spatel kan ook, maar vinger werkt op gebogen oppervlakken meestal fijner)! Verwijder voorzichtig de applicatiefolie en let op dat geen kleine onderdelen op deze folie achterblijven. Daarna nog even alle tekst goed aanduwen met je vinger en klaar is de gieter!

plakken 1 plakken 2

plakken 3 plakken 4

Let op: stickers hechten slecht op terracotta ondergronden. Op de meeste geglazuurde en plastic potten plakken onze stickers goed!

 

Stickers op (wijn)fles aanbrengen:

Om het etiket van de fles te verwijderen, kun je het best de fles in een lage bak water leggen. Zorg er hierbij voor dat alleen het etiket dat je wilt verwijderen in het water ligt. Na verloop van tijd zie je het etiket vanzelf los komen. Droog de fles goed af en laat hem op kamertemperatuur komen. Plak nooit op een fles die uit de koelkast komt of nog vochtig is. De sticker zal dan niet goed hechten aan de fles.

Plaats de sticker met de applicatiefolie (doorzichtige laag op de afbeelding) naar boven op een tafel. Voor een goede hechting van de sticker op de applicatiefolie is het van belang dat eerst met een spatel (of bijvoorbeeld een bankpasje of spaarpasje) goed over de applicatiefolie gewreven wordt.

Leg de fles stevig, zodat deze niet weg kan rollen tijdens het monteren van de sticker. Leg hem bijvoorbeeld recht voor je op je schoot. Haal de hele sticker los van het schutvel (papieren achterzijde). Zorg dat alle letters op de applicatiefolie blijven plakken (= doorzichtige vel). Vervolgens plak je de sticker vanuit het midden op de gewenste plek van de fles. Wrijf vanuit het midden langzaam naar de buitenzijde van het vel. Druk de sticker goed met je vingers aan.

montage_sticker_fles_1 montage_sticker_fles_2 montage_sticker_fles_3 montage_sticker_fles_4

Vervolgens ga je de applicatiefolie (= doorzichtige vel) verwijderen. Het verwijderen van deze folie gaat het best door deze strak en vlak (hoek van 180 graden) terug te vouwen, terwijl je hem langzaam van de fles afhaalt. Let op dat geen kleine onderdelen op deze folie achterblijven. Mocht dit gebeuren, rol de applicatiefolie dan weer terug, goed aandrukken en ga vervolgens weer heel voorzichtig verder met het verwijderen van de applicatiefolie.

montage_sticker_fles_5 montage_sticker_fles_6

Heb je de applicatiefolie verwijderd? Druk dan alle letters nog even goed aan met je vinger.

montage_sticker_fles_7

Nu nog een mooi papiertje erom en je hebt een pracht cadeau!!

 

Grachtenhuisjes

Alvorens je begint met plakken dient het raam stof- en vetvrij gemaakt te worden. Pel vervolgens een klein stukje van het schutvel (= achterzijde) los en plak je dit vrijgekomen stuk sticker op de plek waar je deze wilt plaatsen. Trek met een hand het schutvel naar boven los, terwijl je met de andere hand de sticker op het raam wrijft, eventueel met behulp van een spatel, bank- of spaarpasje. Zodra je bovenaan de sticker komt, trek je dit schutvel volledig van de sticker af en wrijf je ook het laatste stukje sticker op het raam. Nu wordt de applicatiefolie verwijderd. Pel een hoekje van de doorzichtige applicatiefolie los en verwijder deze voorzichtig in een hoek 180 graden. Eventuele luchtbellen kun je met je vinger voorzichtig naar de rand van de sticker wrijven. Kleine luchtbellen verdwijnen meestal na verloop van tijd.

plakinstructie_grachtenhuisjes plakinstructies_grachtenhuisjes_2

 

Paperbag

Bij het DIY-pakket Paperbag worden naast de paperbag een tekststicker met applicatiefolie en 2 vellen met stickers zonder applicatiefolie geleverd.

Leg de paperbag plat voor je. Bepaal vooraf hoe hoog je de paperbag wil gaan maken. Wil je de hele hoogte gebruiken en de bovenkant van de zak 1 of 2 keer omslaan of maak je een lage variant en knip je vooraf een stuk van de zak en sla je deze vervolgens om. Let bij de laatste optie wel op de hoogte van de tekststicker!
De paperbag heeft enkele vouwen. Deze verdwijnen meestal tijdens het gebruik. Wil je toch met een vouwloze paperbag aan de slag, dan kan dit door de strijkbout op de laagste stand te gebruiken. Leg eerst wel een theedoek over de paperbag heen en strijk hier vervolgens kort over.

Bepaal nu waar je de tekststicker gaat plaatsen: aan de bovenkant, het midden of juist onderaan, schuin of recht, of misschien wel met een deel op de zijkant. Alles kan, want JIJ bent de ontwerper!

Als je bepaalt hebt waar de tekststicker gaat komen, zorg je dat de paperbag stofvrij is!

Het fijnste werkt het om eerst een stukje van het schutvel los te halen en deze te positioneren op de gewenste plaats. Raak hierbij de achterkant van de sticker zo min mogelijk aan, dit benadeelt de kleefkracht! De applicatiefolie mag uiteraard wel vastgehouden worden. Wrijf met de zijkant van je hand, over de applicatiefolie naar beneden en verwijder in dezelfde beweging de rest van het schutvel totdat de hele sticker plakt. Werk niet te snel en let hierbij op dat alle onderdelen aan de applicatiefolie blijven plakken! Houdt de applicatiefolie strak terwijl je dit doet.

Wrijf vervolgens met een spatel over de applicatiefolie, vanuit het midden naar de randen. Probeer de applicatiefolie die naast de sticker zit niet aan te wrijven. Dit i.v.m. de kleefkracht op de ondergrond.

plakinstructie-paperbagplakisntructie-2-paperbagplakinstructie-4-paperbagplakinstructie-3-paperbag

Voorzichtig trek je nu, stukje voor stukje, de applicatiefolie van de ondergrond. Het verwijderen van het applicatiefolie gaat het best door deze strak en vlak (hoek van 180 graden) te houden. Let er hierbij weer op dat kleine stukjes van de sticker niet op de applicatiefolie blijven plakken. Mocht dit gebeuren, rol de applicatiefolie dan weer terug, goed aandrukken en ga vervolgens weer heel voorzichtig verder met het verwijderen van de applicatiefolie.

plakinstructie-5-paperbag

Nu de tekststicker op zijn plaats zit, kan je de kleine stickers gaan verdelen over de paperbag. Ook hier ben JIJ weer de ontwerper. de stickers worden in 2 maten bijgeleverd. Kies je om beide maten te gebruiken of juist 1 maat … veel of juist weinig stickers … met een strak patroon of als confetti …

Deze losse stickers worden geleverd zonder applicatiefolie.
Dit betekent dat deze stickers voorzichtig van het schutvel losgehaald en direct op de gewenste ondergrond geplakt en met de hand aangewreven worden.
Plak de sticker met een zijde op de ondergrond en wrijf vanaf deze rand langzaam met je hand over de sticker.
Probeer ook bij deze stickers de achterkant zo min mogelijk aan te raken, dit benadeelt de kleefkracht.

plainstructie-6-paperbagplakinstructie-7-paperbag

Nu je paperbag van stickers voorzien is vouw je de bovenkant van de zak 1 of meerdere keren om. Zo wordt de bruine binnenkant zichtbaar.

Heb je stickers over, dan plak je deze met hetzelfde gemak op de muur, deur of kast!

Tip: de stickers worden ook los verkocht in de webshop als muurstickers. Zo geef je de kamer een bijpassende look!

 

Stickers zonder applicatiefolie:

Bij deze stickers geen spatel gebruiken!

Diverse stickers zijn alleen voorzien van een schutvel. Dit betekent dat deze stickers voorzichtig van het schutvel losgehaald en direct op de gewenste ondergrond geplakt en met de hand aangewreven worden.

Plak de sticker met een zijde op de ondergrond en wrijf vanaf deze rand langzaam met je hand over de sticker.

Op een gladde ondergrond, zoals bv een deur of een kast, komt dit nauwkeuriger dan op een muur. Probeer de achterkant van de sticker zo min mogelijk aan te raken, dit benadeelt de kleefkracht.

IMG_0057

IMG_0058

IMG_0059

 

Tip:

Soms is het handig om een hulplijn of een maatvoering uit te zetten. Dit kan met potlood en lineaal, maar in het geval van een gebogen lijn, kan een draad en 2 stukjes tape een prachtig hulpmiddel zijn.

garland6ww

garland4ww

garland3ww

garland2ww

 

 

Grotere stickers zonder applicatiefolie ‘nat’ aanbrengen op raam:

Kleine stickers kunnen makkelijk ‘droog’ op het raam geplakt worden. Voor grote stickers kan het handig zijn om deze op een nat raam te plakken. Gebruik hiervoor een plantenspuit gevuld met water en een klein druppeltje afwasmiddel. Maak het raam nat. Haal de sticker van het schutvel en plak deze op het natte raam. De sticker kan nu nog verschoven worden. Zit de sticker op de juiste plek, wrijf dan met een doek de luchtbellen en het water onder de sticker uit. Doe dit altijd vanuit het midden naar de rand van de sticker. Na drogen hecht de sticker mooi aan het raam.

 

Verdeling van de stickers bij het maken van een patroon:

Het benodigde aantal stickers bij het maken van een patroon of het strooien van stickers over de muur is natuurlijk persoonlijk.

Om je een idee te geven, neem ik als voorbeeld het sfeerbeeld gebruikt bij de Dots. Deze Dots, formaat 4 cm, zijn ongeveer 40 cm uit elkaar geplaatst. De tweede rij verspringt 20 cm. Zo krijg je een mooie verdeling op de muur. Bij deze afstand zitten er ongeveer 18 stickers per m2.

dots-vierkant

Je kan de hele muur van een patroon voorzien om een behangeffect te krijgen. Een andere mogelijkheid is om juist een vlak of strook op de muur te maken, of bv van kleine hartjes een groot hart te maken! Mogelijkheden genoeg.

insecten_sfeer

hippe muurstickers robot kopen

 

Bedrukte etiketten:

Deze etiketten kunnen alleen op vlakke, rechte ondergronden geplakt worden. Let er dus op dat de vaas, pot of ander voorwerp geen bolling heeft of konisch loopt. Het dient een volledig rechte pot te zijn!

Haal het etiket voorzichtig van het schutvel. Zorg dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. Leg de pot bijvoorbeeld op je schoot, zodat deze mooi vast ligt, niet weg kan rollen en je recht op de pot kijkt. Neem het etiket aan beide uiteinden voorzichtig vast. Probeer de achterkant zo min mogelijk aan te raken. Houdt het etiket een stukje boven de pot, zodat je kunt zien of deze recht boven de pot is gesitueerd. Ga vervolgens langzaam omlaag, zodat het midden van de sticker de pot raakt. Vervolgens wrijf je voorzichtig vanuit het midden van het etiket naar de randen, zodat de sticker zich om de pot ‘rolt’. Duw de sticker voorzichtig aan … et voila: jouw persoonlijke cadeau is klaar!!

Let op: dit etiket is van papier en dus gevoelig voor water. Zorg dat de pot vooraf schoongemaakt en goed gedroogd is!

plakinstr etiket_1 plakinstr etiket_2 plakinstr etiket_3 plakinstr etiket_5

 

Statische raamfolie (herbruikbaar):

Deze folie wordt zonder lijm eenvoudig op het raam geplaatst en kan na verwijdering ook weer herbruikt worden. Na het verwijderen plaats je de stickers weer terug op de originele (stofvrij bewaarde) drager. Bewaar de stickers in een dichte verpakking  op een droge, stofvrije plek, bij voorkeur tussen twee boeken. De herbruikbaarheid van deze stickers is afhankelijk van de manier van opbergen.

De stickers zijn het makkelijkste te verwijderen op de plek van een luchtbel aan de rand van de sticker. Til op deze plek voorzichtig de sticker op en verwijder zo de hele sticker.

De stickers dienen stofvrij te zijn voordat je deze op het raam plakt. Daarnaast dient het raam vet- en stofvrij gemaakt te worden. Op een vet, vies en/of stoffig raam heeft een (statische) sticker geen kleefkracht. Mocht de statische sticker niet goed hechten, kan deze ook ‘nat’ geplakt worden. Spray met een plantenspuit het raam en de sticker nat, plak de sticker en duw het water vanuit het midden naar de rand onder de sticker uit. verwijder het overtollige water voorzichtig rondom de sticker.

Houdt er rekening mee dat bij de witte statische folie luchtbellen zichtbaar blijven. Heeft dit niet jouw voorkeur, dan adviseren wij je de standaard stickers te bestellen. Deze zijn niet herbruikbaar, maar zorgen wel voor een strak resultaat.

De statische stickers zijn alleen te gebruiken op vlak glas.

 

 

 

Perfect Little Touch is niet verantwoordelijk voor het foutief monteren van de sticker of het monteren op een slecht hechtende ondergrond. Wij kunnen niet vooraf met zekerheid bepalen of de ondergrond waarop je gaat plakken geschikt is voor ons stickermateriaal.

Bij twijfel kan een kleursample aangevraagd worden (zie ‘kleursample’, onder ‘goed om te weten’).

Na montage vervalt uw retourrecht en zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen die ontstaan ten gevolg van het verwijderen van de sticker.

Onze stickers hebben een lange levensduur en zijn van de meeste ondergronden goed verwijderbaar. Wij zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen van de ondergrond bij het plaatsen of verwijderen van de sticker.

Kleurenkaart (klik op de afbeelding voor een uitvergroting)

Kleurenkaart